Part of the Midis Group
Categorii

Apple lansează iPad Air şi anunţă iPad mini cu ecran Retina

iPad Air & iPad mini cu ecran Retina

Apple a lansat iPad Air, cea mai recentă generaţie a dispozitivului care a definit o întregă categorie de produse, beneficiind de un spectaculos afişaj Retina de 9,7 inch într-un design mai subţire şi mai uşor. Construit cu precizie pentru a cântări mai puţin de o jumătate de kilogram, iPad Air este cu 20 % mai subţire şi cu 28 % mai uşoară decât a patra generaţie de iPad. În plus, graţie ramei mai înguste, marginile iPad Air sunt mult mai subţiri, făcând experienţa de utilizare chiar şi mai imersivă. Apple a anunţat şi noul iPad mini cu ecran Retina, integrând toţi pixelii iPad-ului de 9,7 inch într-un ecran de 7,9 inch pentru a afişa text şi imagini de o claritate excepţională în acelaşi design uimitor de subţire şi de uşor. Noile iPad-uri includ puternicul procesor A7 cu arhitectură pe 64 de biţi proiectat de Apple, performant şi eficient energetic, conexiuni wireless ultrarapide prin comunicaţii Wi-Fi mai rapide şi conectivitate celulară LTE extinsă, precum şi iOS 7 cu noul său design şi sute de noi funcţionalităţi importante.

Construit cu precizie pentru a cântări mai puţin de o jumătate de kilogram, iPad Air este cu 20 % mai subţire şi cu 28 % mai uşoară decât a patra generaţie de iPad şi, graţie ramei mai înguste cu 43%, marginile iPad Air sunt substanţial mai subţiri. Ecranul iPad Air conferă o precizie şi o bogăţie excepţională paginilor web, textului, imaginilor şi clipurilor video. Noul cip A7, extrem de eficient din punct de vedere energetic, a permis micşorarea dimensiunilor bateriei, ceea ce a redus volumul de ansamblu cu 24 % faţă de precedenta generaţie în pofida dublării performanţelor şi menţinând autonomia de până la 10 ore.

Noul iPad mini cu ecran Retina integrează toţi cei 3,1 milioane de pixeli (rezoluţie 2048 x 1536) ai ecranului iPad Air în afişajul său Multi-Touch de 7,9 inch cu o densitate de 326 pixeli per inch. Ecranul Retina de 7,9 inch al dispozitivelor iPad mini este cu 35 % mai mare decât ecranele tabletelor de 7 inch, şi este singura tabletă compactă care furnizează integral experienţa iPad, acum cu o claritate Retina excepţională. Imaginile sunt precise, textul perfect clar, filmele sunt redate la rezoluţie HD 1080p iar cele 475.000 de aplicaţii concepute special pentru iPad funcţionează automat.

Cipul A7 din iPad Air şi iPad mini cu ecran Retina oferă o arhitectură pe 64 de biţi de clasă desktop, grafică avansată şi procesare îmbunătăţită a semnalului de imagine faţă de precedentele generaţii. Beneficiind de performanţe de procesare şi grafice duble pe iPad Air şi de până la de patru ori, respectiv de opt ori, mai mari pe iPad mini cu ecran Retina, aproape toate operaţiile sunt mai rapide ca niciodată, de la lansarea aplicaţiilor şi editarea pozelor şi până la jucarea jocurilor cu grafică intensivă - toate acestea menţinând autonomia de 10 ore a bateriei. Arhitectura pe 64 de biţi a procesorului A7 şi tehnologia OpenGL ES 3.0 permite efecte vizuale rivalizând cu cele mai performante console de jocuri dedicate. În plus, noile iPad-uri beneficiază de coprocesorul de mişcare M7, care colectează date de la accelerometru, giroscop şi busolă pentru a conferi o eficienţă energetică sporită procesorul A7.

Ambele noi iPad-uri includ două antene pentru a permite tehnologia MIMO (Multiple-In-Multiple-Out), furnizând performanţe Wi-Fi duble pentru iPad Air şi iPad mini cu ecran Retina la o rată de date de până la 300 Mb/s. Modelele celulare beneficiază de acoperire LTE extinsă pentru şi mai multe reţele LTE din întreaga lume, continuând să furnizeze compatibilitate pentru alte tehnologii celulare rapide din lume (DC-HSDPA, HSPA+).

Noile iPad-uri vin cu iOS 7, oferind o nouă şi uimitoare interfaţă cu utilizatorul, complet reproiectat cu o paletă elegantă de culori, staturi funcţionale distincte şi animaţii subtile care însufleţesc experienţa de utilizare. iOS 7 are sute de noi funcţionalităţi grozave, inclusiv centrul de control, centrul de notificări, multitasking optimizat, AirDrop, îmbunătăţiri pentru aplicaţiile Poze, Safari şi Siri, şi introduce iTunes Radio, un serviciu gratuit de radio Internet bazat pe muzica pe care o ascultaţi pe iTunes.

Clienţii iPad au acces la revoluţionarul App Store, care oferă acum peste un milion de aplicaţii pentru utilizatorii de iPhone, iPad şi iPod touch® din 155 de ţări din întreaga lume, dintre care peste 475.000 de aplicaţii sunt concepute special pentru iPad. Suita de aplicaţii creative iLife, incluzând iPhoto, iMovie şi GarageBand, şi suita de aplicaţii productive iWork, incluzând Pages, Numbers şi Keynote sunt o parte esenţială a experienţei Apple şi sunt acum oferite gratuit cu fiecare nou dispozitiv iOS rulând iOS 7.

Modelele iPad Air cu Wi-Fi şi Wi-Fi + Cellular sunt disponibile în variantele argintiu şi gri spaţial şi capacităţi de 16GB, 32GB, 64GB şi 128GB începând cu 1 noiembrie 2013 în magazinele autorizate din reţeaua de distribuţie Apcom.

Modelele iPad mini cu Wi-Fi şi Wi-Fi + Cellular vor fi disponibile în aceleaşi variante cromatice şi aceleaşi capacităţi mai târziu, în cursul lunii noiembrie.