Part of the Midis Group
Categorii

Apple actualizează familia iMac cu noi afișaje Retina uimitoare. Noile accesorii wireless aduc funcționalitățile Force Touch pe sistemele desktop.

iMac 21,5 inchi Retina 4K si 27 inchi Retina 5K

Apple a actualizat integral familia iMac, aducând în premieră un afișaj Retina 4K pe un model de iMac de 21,5 inchi și afișajul Retina 5K pe toate modelele iMac de 27 inchi. Noile afișaje Retina fac fotografiile și clipurile video mai captivante și mai realiste mulțumită unei game cromatice P3 cu 25% mai mare decât tradiționalul sRGB și calității spectaculoase a imaginii. În plus, modelele iMac actualizate beneficiază de procesoare și plăci grafice mai puternice, două porturi Thunderbolt 2 și noi opțiuni de stocare, inclusiv soluții ultraperformante Fusion Drive și mai accesibile.

Apple a lansat și o nouă linie de accesorii wireless, inclusiv noua tastatură Magic Keyboard și noile generații de maus Magic Mouse 2 și trackpad Magic Trackpad 2. Dispozitivele Magic au fost reproiectate pentru a oferi o experiență de utilizare mai comodă ca niciodată și beneficiază de baterii reîncărcabile care elimină complet necesitatea bateriilor tradiționale. Noul Magic Trackpad 2 aduce revoluționara interfață Apple Force Touch pe sistemele desktop, furnizând o nouă dimensiune experienței de utilizare a iMac-urilor.

Grație afișajului Retina, textul apare mai precis ca niciodată, conținutul video este incredibil de realist și puteți vedea un nou nivel al detaliilor din fotografiile dvs. iMac-ul de 21,5 inchi este disponibil cu noul afișaj Retina 4K cu rezoluție de 4096 x 2304 și 9,4 milioane de pixeli, de 4,5 ori mai mult decât ecranul iMac-ului de 21,5 inchi standard. Fiecare iMac de 27 inch beneficiază de un afișaj Retina 5K, ecranul cu cea mai mare rezoluție din lume echipând un sistem all-in-one, cu nu mai puțin de 14,7 milioane de pixeli, de 7 ori mai mult decât un afișaj HD.

Mai puternic și mai rapid ca niciodată, noul iMac de 27 de inchi cu afișaj Retina 5K este acum echipat cu procesoare Intel Core din generația a șasea și cele mai recentre plăci grafice ultraperformante de la AMD, care furnizează o puetre de calcul de 3,7 teraflops. Noul iMac de 21,5 inchi cu afișaj Retina 4K beneficiază de un procesor Intel Core din generația a cincea și placă grafică Intel Iris Pro îmbunătățită. Pe toate iMac-urile se află acum 2 porturi Thunderbolt 2 care furnizează viteze de transfer de 20Gb/s pentru unitățile de stocare externe și alte periferice de mare viteză. Iar noua conexiune Wi-Fi 802.11ac face ca iMac-ul să permită un trafic de rețea wireless la viteze de până la 1,3Gb/s.

iMac cu afișaj Retina

Fusion Drive combină capacitatea de stocare mare a unui hard disc cu performanțele ridicate ale mediului flash pentru a oferi timpi mai scurți de inițializare și acces mai rapid la aplicații și fișiere. Fusion Drive funcționează împreună cu OS X pentru a se adapta la modul în care vă utilizați iMac-ul și mută automat fișierele și aplicațiile pe care le utilizați mai frecvent în stocarea flash. Performanțele incredibile ale unităților Fusion Drive sunt acum și mai accesibile cu o nouă configurație, cu preț mai scăzut, care combină o unitate de hard disc de 1TB cu 24 GB de stocare flash rapidă. Unitățile Fusion Drive sunt disponibile și în configurații de 2 TB și 3 TB cu 128 GB flash pentru activitățile mai solicitante. Pentru performanțe maxime, există posibilitatea echipării sistemelor cu stocare flash integrală de până la 1 TB, acum mai rapidă de până la 2,5 ori.

Magic Keyboard, Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2

Noile accesorii Magic Keyboard, Magic Mouse 2 și Magic Trackpad 2 sunt mai confortabile, capabile și ecologice.

Tastatura Apple Magic Keyboard combină un nou design elegant cu o baterie reîncărcabilă integrată și funcționalități îmbunătățite pentru taste. Cu un mecanism mai eficient, de tip “foarfecă”, sub fiecare tastă, care oferă stabilitate sporită, precum și o cursă optimizată și un profil mai retras pentru taste, Magic Keyboard furnizează o experiență de tastare remarcabil de confortabilă și de precisă.Tastatura se asociază automat cu Mac-ul dvs., astfel încât să puteți începe lucrul imediat. Iar bateria are o autonomie extrem de extinsă, permțând funcționarea tastaturii timp de cel puțin o lună până la următoarea reîncărcare.

Beneficiind de un nou design, mausul Magic Mouse 2 este complet reîncărcabil, eliminând astfel necesitatea utilizării bateriilor tradiționale. Este mai ușor, include mai puține componente mobile grație bateriei integrate și carcasei inferioare continue, și are un design optimizat al bazei de susținere, toate acestea contribuind la deplasarea mai facilă a mausului Magic Mouse 2 de-a lungul suprafeței de lucru. Suprafața Multi-Touch vă permite să realizați gesturi simple, precum glisarea între pagini web și derularea conținutului documentelor. Magic Mouse 2 este gata de lucru imediat ce este scos din cutie și se asociază automat cu Mac-ul dvs.

Reproiectat și reîncărcabil, Magic Trackpad 2 include o baterie integrată și aduce în premieră funcționalitățile Force Touch sistemelor desktop. Cei patru senzori de presiune de sub suprafața trackpadului vă permit să faceți clic oriunde și detectează diferențe subtile ale presiunii aplicate, punându-vă la degetul mic funcționalități sporite și permițându-vă conectarea mai profundă cu conținutul dvs. Magic Trackpad 2 beneficiază și de o suprafață de sticlă dintr-o margine în cealaltă, care este cu aproximativ 30% mai mare față de modelul anterior. Acest design, combinat cu un profil mai retras, face acțiunile de glisare și derulare a conținutului mai productive și mai confortabile ca niciodată. Magic Trackpad 2 se asociază automat cu Mac-ul dvs., astfel încât să puteți începe lucrul imediat. Iar bateria are o autonomie extrem de extinsă, permțând funcționarea trackpadului timp de cel puțin o lună pânâ la următoarea reîncărcare.

Fiecare nou Mac vine cu OS X El Capitan, cea mai recentă versiune de OS X care rafinează experiența de utilizare a Mac-ului și îmbunătățește performanțele sistemului. El Capitan clădește pe baza funcționalităților excepționale și a designului superb al sistemului OS X Yosemite, cu actualizări în privința gestionării ferestrelor, aplicațiilor integrate și căutării Spotlight, precum și îmbunătățiri ale performanțelor care sporesc viteza și reactivitatea activităților cotiene precum lansarea și comutarea aplicațiilor, deschiderea PDF-urilor și accesarea e-mailurilor. El Capitan a fost conceput special pentru afișajul Retina și include un nou font de sistem, numit San Francisco, care a fost optimizat pentru lizibilitate optimă pe un afișaj Retina.

Noile modele iMac sunt deja disponibile în
reţeaua de distribuţie Apcom. Specificațiile și prețurile recomandate pot fi consulate în catalogul online Apcom.