Part of the Midis Group
Categorii

Apple lansează noul MacBook

Noua familie MacBook

Apple a lansat MacBook, o nouă linie de notebookuri reinventată complet pentru a furniza cele mai subțiri și mai ușoare Mac-uri din toate timpurile. Fiecare componentă a noului MacBook a fost reproiectată meticulos pentru a crea un Mac care cântărește mai puțin de 1 kg și are doar 13,1 mm grosime. Noul MacBook include un uimitor afișaj Retina de 12 inchi, cel mai subțire din toate timpurile pentru un Mac, o tastatură de dimensiune integrală concepută de Apple pentru a fi substanțial mai subțire și cu o viteză de reacție superioară, noul trackpad Force Touch care duce interactivitatea Mac-urilor la un nou nivel, un port USB-C incredibil de compact pentru transfer de date, ieșire video și încărcare cu un singur conector, precum și un nou design al bateriei care exploatează fiecare milimetru de spațiu pentru a furniza autonomie pe toată durata zilei. În plus, MacBook este disponibil în premieră în trei finisaje superbe de aluminiu - auriu, argintiu și gri spațial.

MacBook Silver MacBook Gold MacBook Space Grey

Măsurând doar 13,1 mm în cel mai gros punct, designul noului MacBook este cu 24% mai subțire decât MacBook Air 11 inchi. Cu o nouă carcasă unibody de mare precizie având antene Wi-Fi integrate și o carcasă superioară cu logoul Apple din oțel inoxidabil șlefuit, MacBook este primul portabil Apple cu o carcasă complet metalică.

O tastatură comfortabilă keyboard este esențială pentru experiența Mac, iar noul MacBook este conceput în jurul unei tastaturi complet noi, de dimensiune integrală. Integrarea acestei tastaturi într-un sistem incredibil de subțire precum MacBook a necesitat regândirea completă a modului de funcționare a acesteia. Noua tastatură este cu 34 % mai subțire și utilizează un mecanis “fluture” conceput de Apple care este cu nu mai puțin de 40 % mai subțire decât un mecanism “foarfecă” tradițional, fiind în același timp de patru ori mai stabil și oferind precizie superioară indiferent de locul în care o tastă este atinsă cu degetul. Noile comutatoare semisferice dinoțel inoxidabil poziționate sub fiecare tastă asigură precizie și reacția rapidă la tastare, iar fiecare tastă din noua tastatură este retroiluminată individual cu un LED propriu pentru a furniza luminozitate uniformă, precis calibrată, în spatele fiecărei taste.

MacBook Gold - fata si prpfil

Perechea perfectă a tastaturii complete este un afișaj de 12 inchi, iar noul MacBook beneficiază de un uimitor afișaj Retina de 12 inchi, cu un raport de aspect de 16:10. Având doar doar 0,88 mm grosime, afișajul Retina din dotarea noului MacBook este cel mai subțire afișaj aflat vreodată pe un Mac. Cu o deschidere mai mare pentru fiecare pixel, noul afișaj Retina este în același timp mai eficient din punct de vedere energetic și folosește cu 30 la sută mai puțină energie decât afișajele Retina ale notebookurilor Mac existente, furnizând totuși același nivel de luminozitate. În plus, grație rezoluției de 2304 x 1440, textul, pozele și filmele prind viață cu o claritate uimitoare.

MacBook beneficiază în plus de noul trackpad Force Touch care duce interactivitatea Mac-urilor la un nou nivel. Noul trackpad include senzori de presiune integrați care vă permit să să faceți clic oriunde și feedback haptic care furnizează reactivitate și uniformitate. Puteți chiar personaliza sensibilitatea trackpadului prin modificarea presiunii necesare pentru a înregistra fiecare clic. Trackpadul Force Touch permite și un nou gest numit Clic prelungit (un clic urmat de o apăsare mai profundă) pentru sarcini precum accesarea definiției unui cuvânt, afișarea unei hărți sau previzualizarea rapidă a unui fișier.

Aplicând tehnicile de miniaturizare din iPhone și iPad, MacBook include cea mai compactă placă logică integrată vreodată într-un Mac, fiind cu nu mai puțin de 67% mai mică decât placa logică a sistemelor MacBook Air de 11-inch. Fără părți în mișcare și orificii de ventilare, noul MacBook a fost conceput de la bază drept primul notebook Mac fără ventilatoare pentru a oferi performanțe silențioase și eficiente. MacBook beneficiază de noul porcesor Intel Core M din generaâia a cincea, care rulează la doar 5 wați și Intel HD Graphics 5300. Procesoarele extrem de eficiente exploatează optimizările din OS X pentru a face din MacBook notebookul cel mai eficient din punct de vedere energetic din lume.

Noul MacBook este dotat cu o baterie revoluționară cu design etajat, stratificat în foi individuale ajustate perfect la dimensiunile și forma carcasei MacBook. Ca rezultat, noul MacBook dispune de o capacitate a bateriei mai mare cu 35 % decât ar fi fost posibil prin utilizarea celulelor de baterie tradiționale și furnizează autonomie de până la 9 ore de navigare wireless pe web și până la 10 ore de redare video iTunes.

Conceput pentru lumea wireless, MacBook este perfect pentru sarcini precum difuzarea conținutului de pe MacBook pe un televizor HD utilizând AirPlay, transferarea rapidă a fișierelor prin AirDrop sau utilizarea câștilor audio wireless. MacBook este echipat cu cele mai recente tehnologii wireless, inclusiv Wi-Fi 802.11ac și Bluetooth 4.0 pentru conectivitate wireless rapidă.

Noul MacBook beneficiază și de un port USB-C din noua generație, care este incredibil de mic și, în același timp, extrem de versatil și ușor de utilizat. Un nou standard în industrie, USB-C permite încărcarea la o putere mai mare, transferul de date USB 3.1 Gen 1 (5 Gb/s) și DisplayPort 1.2 printr-un singur conector având doar o treime din dimensiunile unui port USB tradițional.

Fiecare Mac vine acum cu OS X® Yosemite, cea mai nouă și puternică versiune de OS X, reproiectată și rafinată cu un aspect proaspăt și modern, noi aplicații puternice și uimitoarele funcționalități Continuitate care transformă lucrul pe Mac și pe dispozitivele iOS într-o activitate mai fluidă ca niciodată.

iMovie, GarageBand, iPhoto și Pages, Numbers și Keynote sunt incluse gratuit cu fiecare nou Mac. iMovie vă permite să creați cu ușurință filme superbe, puteți utiliza GarageBand pentru a compune muzică sau pentru a învăța să cântați la pian sau chitară și vă puteți edita și partaja cele mai bune fotografii cu iPhoto. Pages, Numbers și Keynote facilitează crearea, editarea și partajarea de documente, foi de calcul și prezentări uimitoare. Pages, Numbers și Keynote pentru iCloud vă permit să creați un document pe iPhone sau iPad, să îl editați pe un Mac și să colaborați asupra acestuia cu prietenii, chiar dacă aceștia utilizează un PC. Noua aplicație Poze pentru OS X vă păstrează colecția foto/video organizată automat și ușor de navigat, și va fi inclusă într-o actualizare de OS X Yosemite din această primăvară.

Noile modele MacBook vor fi în curând disponibile prin intermediul rețelei de
parteneri autorizați Apcom România în două variante de modele și trei variante cromatice. Afați mai multe detalii despre configurații și prețuri în catalogul online Apcom.