Part of the Midis Group
Categorii

Mountain Lion disponibil în iulie din Mac App Store

OS X Mountian Lion

Apple® a anunţat că OS X® Mountain Lion, cea de-a noua versiune majoră a celui mai avansat sistem de operare desktoip din lume, va fi disponibil în luna iulie prin descărcare din Mac® App Store™. Mountain Lion introduce peste 200 de funcţionalităţi inovatoare, inclusiv noutăţi precum aplicaţia Mesaje, centrul de notificări, partajare la nivel de sistem, integrare Facebook, dictare, Power Nap, oglindire AirPlay®, Game Center şi securitate îmbunătăţită graţie Gatekeeper. Cu iCloud® integrat la baza OS X, Mountain Lion simplifică mai mult ca niciodată menţinerea conţinutului dvs. actualizat pe toate dispozitivele dvs.

Utilizând conţintul dvs. iCloud account, Mountain Lion vă permite să configuraţi mai uşor ca niciodată aplicaţiile Mail, Contacte, Calendar, Mesaje, Mementouri şi Notiţe. Noile aplicaţii Mementouri şi Notiţe va ajută să vă reamintiţi activităţi importante şi să vă notaţi rapid ideile, iar iCloud menţine automat toate informaţiile actualizate. Funcţionalitatea “Documente in the cloud” funcţionează cu aplicaţiile compatibile iCloud, inclusiv cu suita Apple iWork®, astfel încât să vă puteţi accesa şi edita întotdeauna documentele dvs. pe orice dispozitiv.

Noua aplicaţie Mesaje înlocuieşte iChat® şi aduce funcţionalitatea iMessage™ pe Mac, astfel încât să puteţi trimite mesaje oricărui utilizator de iPhone®, iPad®, iPod touch® sau Mac. Puteţi include fişiere ataşate, poze de înaltă rezoluţie şi video HD, iar mesajele dvs. iMessage apar pe toate dispozitivele dvs, astfel încât să puteţi relua o conversaţie exact de unde rămăseserăţi. iMessage include funcţii de mesagerie de grup, recipise de livrare şi de citire, indicatori de scriere şi criptare securizată de la un capăt la celălalt. Aplicaţia Messages este compatibilă şi cu servicii tradiţionale de mesagerie instantanee, inclusiv AIM, Yahoo!, Google Talk şi Jabber.

Mountain Lion optimizează prezentarea notificărilor, iar centrul de notificări vă permite să vedeţi toate notificările din OS X şi aplicaţiile terţe într-un singur loc convenabil. Puteţi personaliza selecţia de aplicaţii care vă trimit notificări, tipul notificării recepţionate şi numărul de articole afişate în centrul de notificări. Atunci când doriţi să vă concentraţi pe lucru sau să vizionaţi un film, puteţi opta pentru suspendarea temporară a tuturor notificărilor.

În Mountain Lion este integrată o nouă funcţie de partajare la nivel de sistem, care simplifică mai mult ca niciodată partajarea linkurilor, pozelor, videoclipurilor şi altor fişiere. Clicul pe butonul de partajare vă permite să partajaţi rapid, fără a trebui să comutaţi la o altă aplicaţie, şi trebuie să vă autentificaţi o singură dată pentru a utiliza terţe servicii precum Facebook, Twitter, Flickr şi Vimeo. Facebook şi Twitter sunt integarte cu centrul de notificări, astfel încât puteţi primi notificări atunci când cineva vă trimite un mesaj sau vă menţionează într-o postare sau într-un tweet.

Graţie integrării Facebook, puteţi posta poze, linkuri şi comentarii cu localizare direct din aplicaţiile dvs. După ce vă autentificaţi, prietenii dvs. de pe Facebook apar automat în Contacte cu pozele lor de profil. Notificările dvs. Facebook funcţionează cu centrul de notificări din Mountain Lion, şi puteţi chiar să vă actualizaţi statusul Facebook din centrul de notificări.

Funcţia de dictare este integrată în Mountain Lion şi vă permite să dictaţi text oriunde aţi putea scrie, indiferent dacă utilizaţi o aplicaţie de la Apple sau de la un terţ dezvoltator. Mountain Lion introduce şi Power Nap, o nouă funcţionalitate inovatoare care menţine un MacBook Pro cu afişaj Retina™ sau un MacBook Air (a doua şi a treia generaţie) în timpul modului de adormire. Power Nap reîmprospătează automat informaţiile pentru Mail, Contacte, Calendar, Mementouri, Notiţe, Flux foto, Găsire Mac propriu şi Documente iCloud şi, dacă este cuplat la alimentare, descarcă actualizări software şi efectuează backup pentru Mac-ul dvs. utilizând Time Machine®.

Noua şi revoluţionarea funcţionalitate Gatekeeper conferă mai multă siguranţă descărcării software-ului de pe Internet, furnizându-vă controlul asupra tipului de aplicaţii care pot fi instalate pe Mac-ul dvs. Puteţi opta să instalaţi aplicaţii de oriunde sau, pentru securitate maximă, puteţi configura Gatekeeper pentru a permite doar aplicaţii din Mac App Store. Configurarea implicită vă permite să instalaţi aplicaţii din Mac App Store şi de la dezvoltatori care au un ID unic de dezvoltator de la Apple. Pe lângă căutarea zilnică de actualizări de securitate, Mountain Lion include sandboxing, astfel încât aplicaţiile cu comportament inadecvat să nu vă compromită sistemul.

Alte funcţionalităţi noi din Mountain Lion includ:
• Oglinidire AirPlay, o modalitate uşoară de a trimite wireless un flux securizat la rezoluţie de până la 1080p a conţinutului afişat de Mac-ul dvs. pe un televizor HD utilizând Apple TV® sau de a trimite audio pe un difuzor care utilizează AirPlay
• Game Center, care aduce populara reţea de gaming şi socializare din iOS pe Mac, astfel încât să vă puteţi bucura de jocuri live, multiplayer, cu prietenii, indiferent dacă aceştia utilizează un Mac, iPhone, iPad sau iPod touch
• Un browser Safari® mai rapid, cu un câmp unificat de căutare inteligentă, file iCloud care prezintă filele deschise pe toate dispozitivele dvs. şi noua vizualizare File care vă permite parcurgerea rapidă a acestora