Part of the Midis Group
Categorii

Rezultatele financiare Apple pentru trimestrul III

Record istoric de venit
Profit în creştere cu 78%

Apple a anunţat rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru fiscal din 2010, încheiat pe 26 iunie 2010. Compania a anunţat un venit record de 15,7 miliarde $ şi un profit net pe trimestru de 3,25 miliarde $, sau 3,51 $ per acţiune diluată. Aceste rezultate se pot copara cu un venit de 9,73 $ şi un profit net pe trmiestru de 1,83 $, sau 2,01 $ per acţiune diluată, în trimestrul corespunzător din anul anterior. Marja comercială a fost de 39,1%, comparativ cu 40,9% în trimestrul corespunzător din anul anterior. Vânzările internaţională a avut o pondere de 52% din venitul trimestrului.

Apple a vândut 3,47 de milioane de Mac-uri în decursul trimestrului, reprezentând un nou record trimestrial şi o creştere de 33% a numărului de unităţi faţă de trimestrul corespunzător din anul anterior. Compania a vândut 8,4 de milioane de iPhone-uri în timpul trimestrului, reprezentând o creştere de 61% faţă de trimestrul corespunzător din anul anterior. Apple a vândut 9,41 de milioane de iPod-uri în decursul trimestrului, reprezentând o scădere de 8% faţă de trimestrul corespunzător din anul anterior. Compania î început să vândă iPad-uri în timpul trimestrului, cu vânzări totale de 3,27 miliarde.

“A fost un trimestru fenomenal, care ne-a depăşit toate aşteptările, incluzând cea mai de succes lansare de produs din istoria Apple, cu iPhone 4", a declarat Steve Jobs, CEO Apple. "iPad a înregistrat un start formidabil, mai mulţi oameni ca niciodată cumpără Mac-uri şi avem noi produse extraordinare de lansat în acest an."

Citiţi pe site-ul Apple comunicatul de presă oficial şi integral.